U bent hier: Home › Nieuws Nieuwsbrief | Contact | Route
Nieuws

20-05-2015  Ballenmachine op het park

Op zoek naar een trainingspartner?
Even niemand om tegen te spelen?
Extra oefenen wat je bij de tennisleraar hebt geleerd?
Veel ballen slaan in korte tijd?
Werken aan je conditie?
Voor ouders die met kinderen extra willen oefenen!
Extra trainen met je competitieteam!

Sinds deze week beschikt het park over een ballenmachine!

Hoe werkt het?

Je haalt de tennismachine bij de bar op, de tellerstand wordt genoteerd. De machine is uitgerust met een teller die bijhoudt hoeveel eenheden de machine heeft gedraaid. Elke keer dat je op de startknop drukt, kan je een ronde spelen. Je brengt de tennismachine weer terug bij de bar en het aantal rondes wordt afgerekend. Elke verloren bal kost € 1,50.
Meer informatie: www.tennismachine.nl
Online trainingsprogramma: www.mindfultennis.nl/app (smartphone ready)

08-10-2013  Nieuwsbrief inzake de ontbinding van de Stichting TopTennis Capelle

Beste sponsoren, geïnteresseerden en steunbetuigers van TopTennis in Capelle,

Helaas heeft het bestuur van de Stichting TopTennis Capelle (STTC) het besluit moeten nemen om haar activiteiten te staken en met ingang van heden de stichting te ontbinden.

Aan deze beslissing liggen 2 zaken ten grondslag. Ten eerste bleek het steeds moeilijker te zijn om in deze tijd van crisis het budget jaarlijks (tijdig) rond te krijgen waarbij met het stijgen van de prestaties de behoefte aan bijvoorbeeld trainingsfaciliteiten in de winter eveneens toenam (en dus de kosten toenamen). Ten tweede heeft het bestuur ondervonden dat de aansluiting van de STTC naar de vereniging TOC (te) beperkt was waardoor de STTC en het 1e team te veel een geïsoleerd bestaan kenden op tennispark ‘t Hooghe Dorp. Initiatieven om dit te verbeteren hadden geen tot weinig resultaat en de optelsom leidt dan tot de onvermijdelijke conclusie : stoppen.

Gelukkig blijven de mooie herinneringen bestaan : vele jaren toptennis op 't Hooghe Dorp, diverse kampioenschappen, mooie tennisclinics en een opening met Raemon Sluiter. Wellicht dat in betere economische tijden dit mooie initiatief weer kan worden opgepakt.

De spelers van het 1e team zijn inmiddels geïnformeerd en zullen elders in de regio het gravel voortaan onveilig maken.

Afsluitend gaat namens het bestuur mijn dank uit naar iedereen die de voorbije jaren het toptennis in Capelle mogelijk heeft gemaakt.

Met sportieve groet,

Namens het bestuur van de STTC

Jeroen Petit
voorzitter

26-04-2013  Eerste zege TOC/ITG in Hoofdklasse

TOC/ITG heeft de eerste zege in de hoofdklasse geboekt. In Geleen versloeg de Capelse formatie GTR na een aantal spannende partijen met 6-2. Selma Andrade leek goed hersteld van haar hamstringblessure, want zij versloeg de Limburgse kopvrouw Emma Janssen. Lizette Blankers speelde evenals op de eerste speeldag een marathonpartij. Het Krimpense talent toonde tegen de Belgische Marjanne Vanoppen wederom veerkracht. Boy Vergeer en Robin Nicolai waren niet opgewassen tegen Paskal Wilkat en Philippe Brand, die allebei de speelsterkte 1 op hun wedstrijdpas hadden staan.

TOC/ITG deed goede zaken in de dubbels, want alle partijen werden gewonnen. De twee mixeddubbels eindigden in een wedstrijdtiebreak, die in plaats van de derde set wordt gespeeld. TOC/ITG bezet in de tussenstand de zesde plaats met een punt achterstand op het Haagse Thor De Bataaf, dat op zondag 5 mei naar het Capelse tennispark 't Hooghe Dorp komt.

GTR-TOC/ITG 1: 2-6
Emma Janssen-Selma Andrade 3-6, 6-7;
Marjanne Vanoppen-Lizette Blankers 3-6, 7-5, 6-7;
Paskal Wilkat-Boy Vergeer 6-3, 6-3;
Philippe Brand-Robin Nicolai 6-0, 6-1;
Janssen/Dullens-Andrade/Blankers 4-6, 1-6;
Wilkat/Brand-Vergeer/Ivo Noorlander 6-4, 3-6, 3-6
Dullens/Brand-Andrade/Vergeer 6-7, 6-2, 6-7 (9-11);
Vanoppen/Wilkat-Blankers/Noorlander 3-6, 7-6, 6-7 (8-10).
TOC/ITG 1 vs. Berkenrode 1

16-04-2013 Streekderby

De tennissers van TOC/ITG zijn in de enige derby in de hoofdklasse tegen een ruime nederlaag aan gelopen. De Capelse hoofdmacht verloor de thuiswedstrijd op een goed gevuld tennispark 't Hooghe Dorp met 8-0 van 'buurman' Berkenrode uit Berkel en Rodenrijs.

8-04-2013 Dekkertennis 2 vs TOC ITG 1

Gisteren is Richard van Loon op visite geweest in Warmond voor hoofdklasse competitieduel tussen Dekkertennis 2 en TOC ITG 1. Dekker tennis 2: Monique Zuur, Elke Tiel, Linda Sentis, Bart van Delft, Melle van Gemerden. TOC ITG 1: Lizette Blankers, Selma Andrade, Boy Vergeer, Ivo Noorlander, Robin Nicolai. TOC/ITG1 heeft een goede 4-4 in de wacht gesleept.

Klik hier voor de Foto's

18-03-2013 Hoofdklasse tennis in Capelle

Voor het eerst heeft een team van een capelse tennisvereniging zich weten te plaatsen voor de Hoofdklasse Gemengd KNLTB zondag. Het 1e team van TOC zal in 2013 met een sterke delegatie van lokale top-talenten uitkomen in deze op een na hoogste klasse. Onder de naam TOC/ITG1 zal dit team 7 zondagen strijden om de titel vanuit het tennispark 't Hooghe Dorp aan de Groenedijk in Capelle aan den IJssel. Op zondag 7 april start de landelijke competitie en mag TOC/ITG1 in Warmond aantreden tegen Dekkertennis2. Op 14 april speelt TOC/ITG1 de eerste wedstrijd thuis tegen Berkenrode1 waarna op 21 april dient te worden afgereisd naar Spaubeek nabij Geleen om te strijden tegen Hatulek/GTR2.

Op 5 en 12 mei speelt TOC/ITG1 thuis tegen respectievelijk Thor de Bataaf1 en SHOT2. Daarna mag TOC/ITG1 op 26 mei een uitwedstrijd spelen in Nijmegen tegen Beau/Rapiditas1 en de competitie wordt door TOC/ITG1 thuis afgesloten op zondag 2 juni met een wedstrijd tegen Heerhugowaard.

Voor TOC/ITG1 komen de volgende regionale toppers in actie : Lizette Blankers, Selma Andrade, Boy Vergeer, Ivo Noorlander en Robin Nicolai (playing captain). Op de site van de Stichting TopTennis Capelle (www.toptenniscapelle.nl) vind je meer informatie, uitslagen en wedstrijdverslagen.

23-01-2013 Teampresentatie TOC ITG 1

Als trouwe sponsor, aanstaande sponsor en supporter van TOC ITG 1 willen we U bij deze uitnodigen voor de teampresentatie van TOC ITG 1 2013 op donderdag 7 februari aanstaande.

In het seizoen 2013 komt TOC ITG 1 uit in de zeer sterke Hoofdklasse KNLTB zondag gemengd. Dit niveau is uniek voor onze regio en is door het team op eigen kracht bereikt. Daarmee geven we op een succesvolle wijze inhoud aan de filosofie van de Stichting TopTennis Capelle : op een sportieve en competitieve wijze het hoogst mogelijke niveau behalen en daarmee een platform creeeren voor de groei van regionaal tennistalent, met als basis een florerende tennisvereniging TOC. Getuige de doorgroei van Monique Zuur naar de WTA top 1000 is die ambitie reeel en zullen we in de nabije toekomst zeker meer talenten tot wasdom laten komen. Deze ambitie kan niet gerealiseerd worden zonder morele en financiele steun van sponsors en supporters.

We willen U op donderdag 7 februari graag laten kennismaken met het 1e team, en het team maakt natuurlijk ook graag kennis met haar (aanstaande) sponsoren en supporters. Dit zal gebeuren gedurende een whiskey-proeverij, aangeboden door De Bodega, bij tennispark 't Hooghe Dorp. Aanvang is om 20.00 uur en op invitatie is het mogelijk om een bevriende relatie mee te nemen.

Meer info. en aanmelden via: http://www.toptenniscapelle.nl/nieuws

11-12-2012

Beste Tennisliefhebber !

Na een uitbundig gevierd kampioenschap van TOC1 en een mooie tenniszomer zijn we inmiddels vol bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe tennisseizoen. Het eerste team van TOC1 zal uitkomen in de KNLTB Hoofdklasse Gemengd Zondag. Dat is een buitengewoon hoog niveau en voor TOC en de regio Capelle een unicum. Voor het seizoen 2013 hebben we een groot deel van ons "kampioensteam" kunnen handhaven. Boy Vergeer, Ivo Noorlander en Robin Nicolai zullen hun top-prestatie van 2012 minstens proberen te evenaren. Lizette Blankers is eveneens inmiddels een vaste waarde in het team en met Selma Andrade hebben we versterking gevonden wegens het wegvallen van Monique Zuur (Monique heeft gekozen voor een tenniscarriere op internationaal niveau en staat inmiddels rond de 1000-ste positie op de WTA-ranglijst). Doelstelling voor 2013 is handhaving in de Hoofdklasse hetgeen nog een stevige uitdaging zal worden.

Natuurlijk kan een top-tennisteam niet presteren zonder de ondersteuning van sponsoren. Naast de trouwe steun van een heel aantal sponsoren heeft de Stichting TopTennis Capelle een samenwerkingsovereenkomst kunnen sluiten met ITG Global Logistics waarmee het 1e team verzekerd is van een 3 jaar lange financiele ondersteuning. Daarmee wordt ITG tevens naamgever aan het 1e team : "TOC ITG 1".

Echter, er is nog ruimte voor meer sponsoren en die ruimte vullen we graag zo spoedig mogelijk in ! Graag komen we in contact met potentiele sponsoren en bespreken we de mogelijkheden. In overleg kunnen we een op maat gemaakt sponsorpakket voorleggen. Eventuele tips en suggesties met betrekking tot mogelijke sponsoren zouden ons enorm helpen !

In Januari 2013 organiseren we een sponsoravond alwaar de presentatie van, en een "meet and greet" met het 1e team zal plaats vinden.

Namens de Stichting TopTennis wens ik iedereen alvast een mooie Kerst, een veilig Oud en Nieuw en voral veel tennissucces voor 2013 !

Met vriendelijke groet, Jeroen Petit, Voorzitter Stichting TopTennis Capelle

04-06-2012  Tennisvereniging TOC promoveert naar de Hoofdklasse

TOC-kampioen-2012-  Afgelopen zondag heeft de Capelse tennisvereniging TOC voor een primeur in de regio gezorgd. Met een 7-1 winst op het Haagse Metselaars werd het kampioenschap in de 1e klasse zondag gemengd senioren veilig gesteld en staat promotie naar de zeer sterke hoofdklasse vast. Op de door regen geplaagde laatste speeldag van de competitie wonnen Boy Vergeer, Ivo Noorlander en Monique Zuur hun partijen in het enkelspel. In de 4e wedstrijd van de dag verloor Lizette Blankers nipt haar enkelspel in 3 sets. Met een 3-1 voorsprong op de nummer 2 van de ranglijst was het kampioenschap reeds een feit. Door opgave van de Metselaars hoefden Robin Nicolai en Segou Jonker niet meer in actie te komen en werd de eindstand bepaald op 7-1.

TOC's coach Anatoly Stoyanov is trots op zijn spelers : "Waar andere verenigingen er 10 tot 15 jaar over doen om dit niveau te bereiken, is dit bij TOC in 5 jaar gelukt. Bovendien speelt TOC alleen met topspelers uit de regio hetgeen de herkenbaarheid vergroot en de binding tussen 1e team en vereniging waarborgt". TOC streeft er dan ook naar om volgend jaar met een ongewijzigd team deel te nemen aan de hoofdklasse waarmee tevens een fundament wordt gelegd onder het jeugdbeleidsplan van deze groeiende vereniging.

14-05-2012

Gisteren heeft het 1e team WEER gewonnen : 5-3 tegen Heerhugowaard ! Het lijkt er op dat we inderdaad op de laatste speeldag thuis de "finale" gaan spelen tegen Metselaars. Eerst nog aanstaande zondag, 20 mei,tegen Soestdijk. Uw support is hard nodig!!!!

Alles uitvouwen